Bravery at work, team coaching

Heb je het idee dat teams in jouw bedrijf meer resultaat kunnen halen? Wil je het verloop van medewerkers binnen jouw bedrijf verkleinen? Wil je de klanttevredenheid vergroten? Een teamcoach kan je hierbij helpen. 

Er wordt steeds meer in teams gewerkt, samen kom je verder. Maar is dit wel altijd zo? Het klinkt makkelijker dan dat het is. Is er bijvoorbeeld voldoende vertrouwen om elkaar feedback te geven en wil iedereen inderdaad naar hetzelfde vastgestelde doel toewerken? 

Bravery at work helpt teams als geheel een stap verder te komen in hun ontwikkeling naar het gezamenlijke doel. 

Hoe goed kennen de mensen elkaar in het team? Voelen ze zich veilig? Luisteren ze naar elkaar? Of heerst er veel onderlinge competitie? Worden de gezamenlijke doelstellingen behaald? Is er een groot verloop van medewerkers?

Wij kijken naar het team als geheel en niet direct naar het individu. Een team, als een systeem binnen een context. Net zoals bij een racefiets bijvoorbeeld, als je hier de ketting vanaf haalt, dan werkt deze niet meer als zodanig. Het systeem ‘racefiets’ werkt dan niet meer.

Ieder teamcoach traject is verschillend, geen bedrijf of team is namelijk hetzelfde. In een vrijblijvend gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Onze aanpak:

√ De trajecten starten met een gezamenlijke kick-off, inclusief Go/ No Go moment.

√ We kijken naar patronen binnen de teams en benoemen dit.

√ Hebben individuele intakes met de teamleden, om nog sneller te kunnen schakelen.

√ Benoemen en geven terug wat we zien, waardoor ieder teamlid inzicht krijgt in het eigen functioneren en dat van anderen.

√ Stellen gezamenlijk de doelen vast, waarbij het team leidend is, en zorgen ervoor dat deze meetbaar zijn.

√ Trainen en coachen het team op maat, zodat zij na het teamcoach traject niet alleen meer inzicht hebben verkregen, maar ook de skills om het zelfstandig uit te voeren.

Zoals gezegd is teamcoaching maatwerk, geen team is tenslotte hetzelfde. Al begrijpen wij ook dat je graag wilt zien hoe een traject eruit kan zien. Daarom hebben wij enkele pakketten samengesteld. Deze vind je, samen met onze prijzen, op deze pagina. Uiteraard kunnen wij ook een traject geheel aanpassen aan jouw wensen. Neem hiervoor contact op en wij komen graag een keer vrijblijvend langs. Daarnaast is Lumina Spark ook heel goed toe te voegen aan een teamcoach traject.