Doelen stellen als team, hoe doe je dat?

Het resultaat van een team, moet groter zijn dan alle individuele prestaties bij elkaar. Anders heeft het werken in een team geen toegevoegde waarde. De enige manier om inderdaad toegevoegde waarde te creëren als team, is dan ook om gezamenlijk doelen vast te stellen. 

Bravery at work, doelen stellen

Er zijn twee soorten doelen, namelijk taakdoelen en samenwerkingsdoelen. Het verschil tussen beide doelen is als volgt:

1.    Taakdoel – wat willen we met elkaar bereiken, wat gaan we opleveren?

2.    Samenwerkingsdoel – hoe willen wij onze taakdoelen bereiken, op welke manier gaan we dit samen doen?

Het taakdoel wordt veelal direct vastgesteld. Daarnaast is ieder teamlid het, over het algemeen, ook snel eens over dit doel. Iedereen weet wat er bereikt moet worden of wat men moet opleveren. 

Over het samenwerkingsdoel wordt vaak niet gesproken. Iedereen heeft een eigen visie over hoe ze denken het taakdoel te behalen en gaat op zijn of haar eigen manier hiermee aan de slag. En dat is precies waar het verschil gemaakt kan worden om als team echt succesvol te zijn. 

Een aantal tips, hoe je samenwerkingsdoelen kan vaststellen:

·     Maak afspraken over de manier van overleggen (hoe vaak, via welk medium etc.). 

·     Maak duidelijk wie welke taak heeft in het team en waaraan iedereen werkt.

·     Maak afspraken over de manier waarop jullie samenwerken (hoe geven jullie feedback, waar wordt men wel of juist niet op aangesproken).

·     Maak afspraken over hoe de beslissingen in het team genomen worden (unaniem, meeste stemmen gelden, de manager/ voorzitter bepaald etc.)

·     Bepaal hoe je het taakdoel wilt opleveren.

Wil je weten hoe de samenwerking binnen jouw team gaat? Ik kom graag eens langs om hiernaar te kijken. Ook deze maand geef ik namelijk tweekeer het Teamcoach pakket Brons weg. Aanmelden kan via een opmerking onder dit bericht, of stuur een email naar post@braveryatwork.com.